Пропускане към основното съдържание

Защо избрах хостинг в Jump?

Защо избрах хостинг в Jump? - Litespeed сървърите на компанията гарантират отлично представяне на уебсайта ви на най-добра цена!

Защо избрах хостинг в Jump?

Наталия Тодорова - Уеб хостинг експерт - Website Planet
Jump.BG се отличава с изключително приятелска нон-стоп поддръжка. Ще останете приятно изненадани от бързата им реакция. Litespeed сървърите на компанията гарантират добро представяне на уебсайта ви на добра цена!

Гъвкав хостинг

Jump.BG e българска хостинг и домейн компания, създадена през 2011. Днес компанията е част от хостинг доставчика Delta.BG. Докато Delta.BG се фокусира върху услуги насочени предимно към IT фирми и корпоративни клиенти със специфични изисквания, то Jump.BG предлага богат набор от хостинг услуги – домейни, уеб хостинг решения, виртуални и наети сървъри, стандартни хостинг пакети, както и индивидуални конфигурации. Разнообразието от  хостинг решения и възможността за персонализация и индивидуална настройка на плановете, дава възможност на всеки един клиент да намери точното решение за своя проект и прави Jump.BG конкурентен и гъвкав на пазара на хостинг услугите в България.

Jump.BG управлява сървъри на три различни места по света – център за данни в София, България, център за данни в Германия и център за данни във Франция.

Стандартни безплатни допълнения

Пакетите за хостинг на Jump.BG се предлагат в няколко категории според типа на уебсайта и бизнеса, а количеството ресурси, които получавате нараства заедно с цената. Нито един от пакетите не предлага неограничено място за съхранение. С 5GB дисково пространство, най-малкият хостинг пакет One може да покрие нуждите на малък статичен уебсайт. Всички пакети на компанията включват следните функции:
  • Неограничен трафик;
  • Безплатен SSL сертификат;
  • Съхранение на SSD дискове;
  • Контролен панел на cPanel;
  • Автоматични инсталации с Softaculous;
  • Оптимизиран и бърз Litespeed уеб сървър;
  • Създаване на резервни копия от Backup manager;
  • Неограничени кутии за електронна поща;
  • Неограничени бази данни;
  • Безплатен трансфер от друг хостинг;
  • DDos защита.

Светкавично бърз LiteSpeed сървър с вградено кеширане

Jump.BG притежават модерен център за данни с бързи LiteSpeed сървъри. Гаранция, че всички уебсайтове, които хостват, ще работят оптимално и ще имат бързи скорости на зареждане. Jump.BG използва новият HTTP/2.0 стандарт, което им позволява да отварят съдържанието по-бързо, от което и да е друго решение на пазара.

360° защита

Jump.BG предлага 360° защита на уебсайтове. Решението включва хостинг експерти на доставчика, които непрекъснато наблюдават уебсайтовете, за да открият всички уязвими места за сигурност и да ги отстранят, както и редица функции за защита, включително CageFS, DDoS защита, cPHulk Brute Force Protection и оптимизирани ModSec правила.

Безплатен SSL сертификат

Jump.BG предоставя безплатен Let’s Encrypt SSL сертификат за всеки от хостинг пакетите си. Можете да го инсталирате сами или да помолите екипа да го направи вместо вас. SSL сертификатите осигуряват сигурен трансфер на информация между посетителя на вашия уебсайт и сървъра и е необходимо допълнение за всеки, който иска да управлява онлайн магазин и да получава плащания. След като Google обявиха, че SSL защитените сайтове ще се класират по-добре, вече никой сайт не може да си позволи да се откаже от SSL сертификат.

Партньорска програма

Jump.BG предлага на своите клиенти да се присъединят към партньорска (affiliate) програма, която им предоставя възможността да печелят всеки път, когато нов потребител поръча домейн или хостинг от тяхната референция. Регистрацията към програмата е напълно безплатна и не е необходимо да сe закупи услуга от Jump.BG, за да се печели.

Разнообразие от домейн имена

При Jump.BG има разнообразие от предлагане на домейни, но отсъства възможността за закупуване на .bg домейн. Като същевременно по време на проверка на .bg домейн, сайтът дава объркваща и некоректна информация дали един български домейн е зает или не. Пропуск от страна на Jump.BG!

Безплатни темплейти от WordPress

Като допълнителна добавка за потребителите, които желаят да използват WordPress, Jump.BG предлага безплатна инсталация и богат избор от темплейти.

Без проблеми

Сайтът на Jump.BG изглежда модерен и добре организиран. Хостинг плановете са добре подредени и има и сравнителна таблица, която визулизира характеристиките и помага за взимането на решение.

След закупуването на услугите, Jump.BG изпраща детайлен имейл, който включва подробна информация с данни за вход в cPanel, информация за сървъра, FTP адреса и настройките, както и пощенските настройки и адреса за достъп до уебмейл. На пръв поглед – дребен детайл, който улеснява работата на потребителя в бъдеще.

Контролният панел е стандартен сPanel, а инсталаторът Softaculous с едно кликване предлага инсталирането на приложения от всякакъв вид, като най-популярните са WordPress, Joomla, phpBB, PrestaShop. Нямаше проблеми при създаването на тестовия уебсайт и целият процес премина плавно от запитването за условията на хостинг плановете до стартирането на уебсайта.

Отлична наличност и отлични скорости на зареждане

Тествах ефективността на сайта, качен на хостинга на Jump.BG, използвайки два различни инструмента – системата за наблюдение на наличността в UptimeRobot и инструментa GTmetrix за тестване на ефективността на сайта.

UptimeRobot

Правейки тестове в рамките на 3 дни, Jump.BG показа 100% ефективност на мрежовата наличност. Отлична наличност.

GTmetrix

GTmetrix даде на сайта много добър B-резултат дори и без допълнителна оптимизация и от резултатите става ясно, че Litespeed сървърите на Jump.BG се справят отлично с оптимизирането на WordPress. Време за зареждане на страницата – 0.8 секунди, един от най-добрите резултати сред тестовете. При направена оптимизация на избораженията на сайта, резултатът би могъл да бъде още по-впечатляващ.

Бърза и внимателна поддръжка

С Jump.BG може да се свържете на телефонния им номер, на имейл и през контактната форма публикувана на уебсайта им. В Условията си за ползване Jump.BG се задължава да отговори на първото ви запиване до 15 минути и компанията спазва обещението си на 100%. Отговорите им бяха много бързи, като нито един не отне повече от десет минути.  Техническата поддръжка предоставяше изчерпателна информация и решаваше възникналите казуси на момента, без излишни указания и препращане на линкове. Впечатляващо отношение към клиента!

Би било полезно, ако имаше и чат на живо, но тъй като времето за отговор е много кратко, това не може да бъде таксувано като минус.

Секцията Help на сайта на компанията е малка, но съдържа отговори и обяснения на някои често срещани въпроси.

Достъпни цени

Хостинг планове са достъпни, като най-евтиния е само 2,90 лева на месец или 34,80 лева годишно. Всички хостинг планове се предлагат за 1, 3 и 6 месеца, както и за 1, 2, 3 години с изключениe на най-евтиния план One - който може да бъде закупен само на годишна база. Отстъпките варират според закупения период. Jump.BG предлагат и безплатен домейн при поръчка за 1 година на по-скъпите си хостинг планове.

Цените на домейните със стандартни разширения са конкурентни, но закупения за целта на теста домейн с разширение .site беше на по-висока цена при Jump.BG за разлика от другите водещи хостинг компании в България, въпреки отстъпката.

Право на отказ

В Условията за ползване, Jump.BG ясно са оказали, че потребителят има право в срок до 30 календарни дни да се откаже от ползването на услугата и да прекрати договора, без предизвестие и без да посочва причина за това. След прекратяване на договора, заплатената сума за закупените услуги се връща на потребителя. Изключение правят заплатените суми за домейни, SSL сертификати и наетите сървъри. Има условие и относно размера на заплатените такси – на възстановяване подлежат само услугите заплатени за период от 3, 6, 12 или 24 месеца.

Хостинг в Jump



Как да изберем уеб хостинг? Уеб хостингът може да се определи като процес на представяне на вашия уеб сайт пред света. След разработването на уебсайта и закупуването на вашето име на домейн, трябва да го хоствате на сървър, за да може вашият уебсайт да бъде достъпен в интернет. Компаниите за уеб хостинг са тези, които ви предоставят място или сървъри за хостване на вашите уебсайтове. По принцип това, което правите тук, е да копирате вашите уеб файлове на наетия от вас сървър, така че да бъде достъпен в интернет. Едно от известните имена в това пространство са Jump.bg.

Сега, когато имате кратка представа за уеб хостинг, можем да разгледаме различни видове хостинг на разположение. Можем да изберем тип хостинг, който отговаря на нашите нужди. Например, ако хоствате статичен уебсайт или малък блог, не е нужно да наемате цялото сървърно пространство, вместо това можете да ползвате основен споделен хостинг план. Различните видове уеб хостинг са:
  • Споделен хостинг;
  • Реселър хостинг;
  • Специализиран хостинг;
  • VPS хостинг.
Нека да разгледаме всеки тип хостинг в детайли и придобием представа за това как работят тези различни видове.

Споделен хостинг

Както името показва, споделеният хостинг е видът уеб хостинг, в който споделяте сървърното пространство с много други. В типичен споделен хостинг един сървър се споделя между множество потребители или собственици на уебсайтове. В този случай вашият акаунт/уебсайт ще бъде изолиран и можете да виждате или контролирате само вашия акаунт/уебсайт. Споделеният хостинг е най-подходящ за начинаещи и малки уебсайтове или блогове.

Така че, ако сте начинаещ или бихте искали да хоствате вашия малък уебсайт или блог, споделеният хостинг е начинът да започнете. Споделеният хостинг също така идва с различни планове и цени между различните доставчици.

Реселър хостинг

Хостингът за дистрибутори се използва за хостване на множество акаунти или уебсайтове. Както подсказва името, основно се купува услуга от един доставчик и се предоставя на други хора като услуга или ваша собствена марка. Кажете, че ако притежавате компания за уеб проектиране и искате да хоствате уебсайтовете на всички ваши клиенти, тогава най-добрият начин е хостингът за дистрибутори. Също така, ако искате да стартирате компания за уеб хостинг, можете да изберете план за дистрибутор от всеки от доставчиците и да дадете планове на клиентите си като своя собствена услуга.
  • Така че основно реселър хостинг може да се използва, когато:
  • Искате да хоствате n брой различни акаунти или уебсайтове;
  • Искате да стартирате свое собствено предлагане на уеб хостинг;
  • Използвайки реселър хостинг, можете да създадете собствена марка и да я предоставите на клиентите си.

VPS Хостинг

VPS или Virtual Private Server е сървър, създаден с помощта на технология за виртуализация. Тук физически сървър се виртуализира в множество сървъри и всеки сървър се предоставя като VPS на различни клиенти. Въпреки че е виртуализиран, той ще симулира усещането за истински физически сървър за крайния потребител. В действителност ресурсите на физическия сървър се обединяват между различни VPS.

Във VPS хостинг само вашият домейн ще бъде хостван в тази среда и ще бъде по-защитен. VPS може да се използва, когато имате уебсайт с голям трафик или преглеждате уебсайта на вашия бизнес по по-защитен начин. За лични блогове и услуги предлагам да започнете със споделен план и да надстроите до VPS с увеличаване на трафика.

Специализиран хостинг

Специализираният хостинг е мястото, където притежавате самия физически сървър. Тук няма виртуализация и споделяне на ресурси като VPS. В специалния хостинг вие притежавате физическия сървър и всичките му ресурси. Така че това ще бъде по-скъпо от всички други хостинг планове.
  • Специализиран хостинг може да се използва, когато имате следните причини:
  • Имате голям трафик през целия ден;
  • Трябва да инсталирате свой собствен софтуер;
  • Имате поверителни данни като финансови транзакции.

Как да изберем уеб хостинг?

Всеки уебсайт се нуждае от хост за съхранение и публикуване на уебсайта в интернет. Изборът на доставчик е една от задачите, пред които са изправени много блогъри или онлайн предприемачи. Много е важно да изберете добър и надежден уеб хост, за да направите вашето онлайн присъствие изключително. Изборът на грешен хост може да ви доведе до финансови загуби, както и аудиторията ви да загуби доверието на вашия уебсайт.

Тъй като разбрахте, че изборът на уеб хост е много важен, нека разгледаме различни аспекти, които трябва да проверите, докато избирате доставчик на уеб хостинг. Някои от точките, на които трябва да обърнете внимание, са:

1. Разберете нуждите на вашия уебсайт

Има две неща, които трябва да имате предвид, от какъв тип уебсайт се нуждаете и какво ще правите с вашия уебсайт.

Разберете дали искате да създадете блог, онлайн магазин, уебсайт с инструменти или комбинация от тях. Добър доставчик на уеб хостинг ще ви предостави необходимите инструменти за настройка на вашия уебсайт. След като разберете уебсайта си, изберете от различните опции, налични за него.

2. Опции за проектиране на вашия уебсайт

След като разбрахте какъв тип уебсайт ще изградите, сега е време да изберете опциите за проектиране и дизайн, налични за вашия уебсайт. Можете да изберете Wordpress, който е безплатен инструмент за създаване на вашия блог или друга система за управление на съдържанието, подходяща за вашите нужди. След като изберете вашата CMS, трябва да се уверите, че уеб хостинг доставчика предоставя това и да изберете подходящия план.

3. Направете проучване

Тъй като в интернет има много доставчици, добра практика е да направите собствено проучване, да сравните и изберете подходящия хост и планове, които са подходящи за вашия уебсайт или онлайн бизнес. Нуждите варират в зависимост от вида и целта на вашия уебсайт.

4. Ключови фактори

Има някои общи аспекти, които трябва да се разгледат при избора на доставчик на уеб хостинг. Някои от тях са:
  • Време на работа: уверете се, че избраният от вас уебсайт има добра история на ъптайм;
  • Лесна употреба: Проверете дали доставчикът предоставя всички инструменти като контролен панел и други функции, за да улесни развитието на вашия уебсайт;
  • Неограничени планове: Добре е да имате неограничени планове за съхранение и честотна лента, които биха били от полза, когато трафикът се увеличи на вашия уебсайт. За стартиране на основен план е достатъчно;
  • Правила: Проверете дали доставчикът има добра политика за анулиране, възстановяване на сума и т.н., в случай че изискванията на вашия уебсайт не са изпълнени от тях;
  • Поддръжка на клиенти: Последното и най-важното е колко добра е поддръжката на клиенти и дали те предоставят 24*7 поддръжка и т.н. трябва да се провери.

Заключение

Предоставените точки определено ще ви помогнат да изберете добър уеб хостинг, който отговаря на всички ваши изисквания. Както бе споменато, разбирането на вашите нужди и типа на уебсайта, който ще изградите, е изключително важно за избора на подходящ доставчик на уеб хостинг.

Направете своето проучване, разберете нуждите, проверете за отзиви и мнения. Винаги започвайте с план, който е подходящ за вашия уебсайт, и надграждайте с увеличаването на трафика. Успех с вашия хостинг!

Коментари