Защо избрах хостинг в Jump?

Защо избрах хостинг в Jump? е темата на онлайн маркетинг състезанието Jump #Markethon 2021.

Включи се в най-голямото онлайн маркетинг състезание с награден фонд над 24 000 лева и премери сили с най-добрите в България.

Защо избрах хостинг в Jump?
Хостинг в Jump


Наталия Тодорова - Уеб хостинг експерт - Website Planet
Jump.BG се отличава с изключително приятелска нон-стоп поддръжка. Ще останете приятно изненадани от бързата им реакция. Litespeed сървърите на компанията гарантират добро представяне на уебсайта ви на добра цена!

Гъвкав хостинг

Jump.BG e българска хостинг и домейн компания, създадена през 2011. Днес компанията е част от хостинг доставчика Delta.BG. Докато Delta.BG се фокусира върху услуги насочени предимно към IT фирми и корпоративни клиенти със специфични изисквания, то Jump.BG предлага богат набор от хостинг услуги – домейни, уеб хостинг решения, виртуални и наети сървъри, стандартни хостинг пакети, както и индивидуални конфигурации. Разнообразието от  хостинг решения и възможността за персонализация и индивидуална настройка на плановете, дава възможност на всеки един клиент да намери точното решение за своя проект и прави Jump.BG конкурентен и гъвкав на пазара на хостинг услугите в България.

Jump.BG управлява сървъри на три различни места по света – център за данни в София, България, център за данни в Германия и център за данни във Франция.

Стандартни безплатни допълнения

Пакетите за хостинг на Jump.BG се предлагат в няколко категории според типа на уебсайта и бизнеса, а количеството ресурси, които получавате нараства заедно с цената. Нито един от пакетите не предлага неограничено място за съхранение. С 5GB дисково пространство, най-малкият хостинг пакет One може да покрие нуждите на малък статичен уебсайт. Всички пакети на компанията включват следните функции:
 • Неограничен трафик
 • Безплатен SSL сертификат
 • Съхранение на SSD дискове
 • Контролен панел на cPanel
 • Автоматични инсталации с Softaculous
 • Оптимизиран и бърз Litespeed уеб сървър
 • Създаване на резервни копия от Backup manager
 • Неограничени кутии за електронна поща
 • Неограничени бази данни
 • Безплатен трансфер от друг хостинг
 • DDos защита

Светкавично бърз LiteSpeed сървър с вградено кеширане

Jump.BG притежават модерен център за данни с бързи LiteSpeed сървъри. Гаранция, че всички уебсайтове, които хостват, ще работят оптимално и ще имат бързи скорости на зареждане. Jump.BG използва новият HTTP/2.0 стандарт, което им позволява да отварят съдържанието по-бързо, от което и да е друго решение на пазара.

360° защита

Jump.BG предлага 360 ° защита на уебсайтове. Решението включва хостинг експерти на доставчика, които непрекъснато наблюдават уебсайтовете, за да открият всички уязвими места за сигурност и да ги отстранят, както и редица функции за защита, включително CageFS, DDoS защита, cPHulk Brute Force Protection и оптимизирани ModSec правила.

Безплатен SSL сертификат

Jump.BG предоставя безплатен Let’s Encrypt SSL сертификат за всеки от хостинг пакетите си. Можете да го инсталирате сами или да помолите екипа да го направи вместо вас. SSL сертификатите осигуряват сигурен трансфер на информация между посетителя на вашия уебсайт и сървъра и е необходимо допълнение за всеки, който иска да управлява онлайн магазин и да получава плащания. След като Google обявиха, че SSL защитените сайтове ще се класират по-добре, вече никой сайт не може да си позволи да се откаже от SSL сертификат.

Партньорска програма

Jump.BG предлага на своите клиенти да се присъединят към партньорска (affiliate) програма, която им предоставя възможността да печелят всеки път, когато нов потребител поръча домейн или хостинг от тяхната референция. Регистрацията към програмата е напълно безплатна и не е необходимо да сe закупи услуга от Jump.BG, за да се печели.

Разнообразие от домейн имена

При Jump.BG има разнообразие от предлагане на домейни, но отсъства възможността за закупуване на .bg домейн. Като същевременно по време на проверка на .bg домейн, сайтът дава объркваща и некоректна информация дали един български домейн е зает или не. Пропуск от страна на Jump.BG!

Безплатни темплейти от WordPress

Като допълнителна добавка за потребителите, които желаят да използват WordPress, Jump.BG предлага безплатна инсталация и богат избор от темплейти.

Без проблеми

Сайтът на Jump.BG изглежда модерен и добре организиран. Хостинг плановете са добре подредени и има и сравнителна таблица, която визулизира характеристиките и помага за взимането на решение.

След закупуването на услугите, Jump.BG изпраща детайлен имейл, който включва подробна информация с данни за вход в cPanel, информация за сървъра, FTP адреса и настройките, както и пощенските настройки и адреса за достъп до уебмейл. На пръв поглед – дребен детайл, който улеснява работата на потребителя в бъдеще.

Контролният панел е стандартен сPanel, а инсталаторът Softaculous с едно кликване предлага инсталирането на приложения от всякакъв вид, като най-популярните са WordPress, Joomla, phpBB, PrestaShop. Нямаше проблеми при създаването на тестовия уебсайт и целият процес премина плавно от запитването за условията на хостинг плановете до стартирането на уебсайта.

Отлична наличност и отлични скорости на зареждане

Тествах ефективността на сайта, качен на хостинга на Jump.BG, използвайки два различни инструмента – системата за наблюдение на наличността в UptimeRobot и инструментa GTmetrix за тестване на ефективността на сайта.

UptimeRobot

Правейки тестове в рамките на 3 дни, Jump.BG показа 100% ефективност на мрежовата наличност. Отлична наличност.

GTmetrix

GTmetrix даде на сайта много добър B-резултат дори и без допълнителна оптимизация и от резултатите става ясно, че Litespeed сървърите на Jump.BG се справят отлично с оптимизирането на WordPress. Време за зареждане на страницата – 0.8 секунди, един от най-добрите резултати сред тестовете. При направена оптимизация на избораженията на сайта, резултатът би могъл да бъде още по-впечатляващ.

Бърза и внимателна поддръжка

С Jump.BG може да се свържете на телефонния им номер, на имейл и през контактната форма публикувана на уебсайта им. В Условията си за ползване Jump.BG се задължава да отговори на първото ви запиване до 15 минути и компанията спазва обещението си на 100%. Отговорите им бяха много бързи, като нито един не отне повече от десет минути.  Техническата поддръжка предоставяше изчерпателна информация и решаваше възникналите казуси на момента, без излишни указания и препращане на линкове. Впечатляващо отношение към клиента!

Би било полезно, ако имаше и чат на живо, но тъй като времето за отговор е много кратко, това не може да бъде таксувано като минус.

Секцията Help на сайта на компанията е малка, но съдържа отговори и обяснения на някои често срещани въпроси.

Достъпни цени

Хостинг планове са достъпни, като най-евтиния е само 2,90 лева на месец или 34,80 лева годишно. Всички хостинг планове се предлагат за 1, 3 и 6 месеца, както и за 1, 2, 3 години с изключениe на най-евтиния план One – който може да бъде закупен само на годишна база. Отстъпките варират според закупения период. Jump.BG предлагат и безплатен домейн при поръчка за 1 година на по-скъпите си хостинг планове.

Цените на домейните със стандартни разширения са конкурентни, но закупения за целта на теста домейн с разширение .site беше на по-висока цена при Jump.BG за разлика от другите водещи хостинг компании в България, въпреки отстъпката.

Право на отказ

В Условията за ползване, Jump.BG ясно са оказали, че потребителят има право в срок до 30 календарни дни да се откаже от ползването на услугата и да прекрати договора, без предизвестие и без да посочва причина за това. След прекратяване на договора, заплатената сума за закупените услуги се връща на потребителя. Изключение правят заплатените суми за домейни, SSL сертификати и наетите сървъри. Има условие и относно размера на заплатените такси – на възстановяване подлежат само услугите заплатени за период от 3, 6, 12 или 24 месеца.

Коментари